Sütőtökös csokoládé
avagy gasztroajándék az ősz kincseiből
Ami mindenképpen kell hozzá:
- 60%-os minőségi belga csokoládé (100-150 gramm)
- egy kiskanál fahéj
- mogyoró
- szárított alma
- szárított sütőtök
Eszköznek egy mini táblakészítő szilikonformát használtam.De ha ez nincs akkor mártogathatjuk az olvasztott csokoládéba az aszalt gyümölcsöt.
A csokoládét felolvasztjuk vízfürdő fölött beleszórjuk a fahéjat majd a formába töltjük, a tetejét lesimítjuk és az apróra darabolt aszalványokat rászórjuk majd a mogyoró következik. Betesszük a hűtőbe 10-15 percre. Ha vastagabb formát használunk akkor a dermedéshez is több idő kell.
Amennyiben nincs formánk mártogathatjuk az almát és a tököt a csokoládéba majd megszórjuk mogyoróval és sütőpapíron várjuk a megdermedést.Ugye milyen egyszerű!? A sütőtök miatt kellemesen édes és extrém ízkombinációt kapunk. Elkészítési idő kb. 15 perc.
Ha szeretnétek bővebben tanulni a csokoládéról akkor gyertek el a bonbon készítő tanfolyamunkra.